Home » Contact » Retouren en wet kopen op afstand

Verzenden & Retourneren

Retouren en zendingen van onze webshop.


Verzendingen

Nadat u als klant een product heeft gekocht zijn we verplicht dit binnen 14 dagen te versturen. Zo lang laten we niet op ons wachten natuurlijk , onze streven is dat u het binnen 3 dagen in huis heeft afgezien van het land waar u in woont en spoed bestellingen. Geef altijd bij een aankoop uw emailadres door mochten we deze nog niet in bezit hebben. Daardat u uw emailadres doorgeeft gaat er een automatische link via het verzendprogramma naar u mail , zo kunt u uw pakket volgen. Dit geldt voor pakketten die via pakketdiensten naar u toe komen en niet d.m.v intern transport , hierbij ontvangt u een email met de informatie. Ook is een emailadres handig voor als er eventueel iets kan zijn met het product en of uw bestelling.

Niet alle onderdelen zijn te verzenden of schade gevoelig voor zomaar in een doos te versturen. Er bestaat dan ook de mogelijkheid voor intern levering. Echter is er dan geen track & trace code beschikbaar maar persoonlijk contact. De verzendkosten kunnen dan ook afwijkend zijn dan vermeld bij de producten. Levering gaat dan in overleg met u als klant.

Retourneren

Natuurlijk is dit “altijd” het geval met een webshop, want je ontmoet je klant niet face to face. Dit is bij ons anders , er is wel een 

mogelijkheid om op afspraak het product te bezichtigen en te kopen. Het meeste word verkocht online.

Hoe goed we ook een beeld schetsen van de producten die we verkopen online, het blijft een feit dat producten online niet 

tastbaar zijn.

 

De regels van het Retourrecht van nieuwe producten zijn:

  • Bedenktijd: Als klant heeft u 14 dagen bedenktijd, nadat het product is ontvangen. De aankoop mag daarom binnen 14 dagen na ontvangst  van het product geretourneerd worden. Waarbij zonder opgegeven reden het product  geretourneerd mag worden. U mag dit wel opgeven , dit kan ons wellicht helpen. Voor deelleveringen geldt,  wanneer het laatste deel van de levering is ontvangen gaan de 14 dagen bedenktijd in.
  • Beoordelen van het product:  U als klant mag het product uitproberen , niet meer dan benodigd om het product te kunnen beoordelen. Komt het product terug  en is er schade of slijtage zichtbaar? Dan zal deze schade in rekening worden gebracht. U krijgt dan de schade in verminderen op het aankoopbedrag en dus alleen de restwaarde vergoed. Een aantal artikelen zijn uitzonderingen op het recht van retour. Dit zijn producten die kunnen bederven en custom-made producten.
  • Vergoeding:  We zullen binnen 14 dagen nadat het product retour is ontvangen de aankoopsom inclusief de verzendkosten  vergoeden. Deze verzendkosten zijn de kosten van het pakket dat wij hanteren voor levering. Deze terug te vinden op de factuur. We hoeven de verzendkosten niet terug te betalen, wanneer u als klant een deel van de bestelling terugstuurt. Heeft u  twee artikelen besteld, waarvan er één wordt teruggestuurd dan hoeven we de verzendkosten niet te vergoeden.
  • Retourkosten: De retourkosten mogen we doorberekenen aan u als klant. De hoogte verschilt per product.
  • Retouren aanmelden: U kunt retour aanmeldingen via mail aanvragen dan ontvangt u een retourformulier.
  • Terugbetaling: Het bedrag zal worden terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waar u als klant mee heeft betaald.  Dit houd in: betaald u per Paypal betalen we u terug via PayPal , betaald u via bankrekening betalen we u terug via onze  bankrekening. LET OP als bij afhalen contant word voldaan zal dit NIET contant worden geretourneerd maar per bank!

 

De regels van het Retourrecht van gebruikte producten:

Het retourneren van gebruikten producten is niet 14 dagen , dit hangt af van het product. In de meeste gevallen is er geen terugnamen mogelijkheid behalve als er garantie op word gegeven , dit zijn we niet verplicht. Meestal word het retourneren in overleg met de klant besproken. Wees altijd bewust van het feit dat u een gebruikt product aanschaft.

Electrische en mechanische onderdelen worden werkend geleverd en worden niet teruggenomen indien anders vermeld.

Ook voor gebruikten producten geldt dat de retourenring kosten met zich mee kan brengen. Het bedrag word geretourneerd met dezelfde betaalmethode dan de aankoop , behalve met contant. Dit word dan per bank geretourneerd.